×

Online werken: het nieuwe werken

Online werken: het nieuwe werken

We leven tegenwoordig in een digitale wereld. Er gebeurt ontzettend veel online. Ook komen er ontzettend veel nieuwe banen bij die te maken hebben met het internet. Zo is er een grote vraag naar programmeurs voor het bouwen van websites en apps voor smartphones. Deze banen vereisen meestal wel dat je naar het betreffende bedrijf toe komt om daar te gaan werken onder contract. Maar voor veel mensen is dit niet haalbaar, bijvoorbeeld omdat je simpelweg niet beschikt over het gewenste diploma. Studenten die wel een extra zakcentje kunnen gebruiken, moeten veel tijd spenderen aan hun studie. Moeders kunnen niet altijd een oppas vinden of hun kinderen naar de opvang brengen. Of mensen die wel graag willen werken, maar moeite hebben om een baan te vinden. Voor al deze mensen is online werken een mogelijke oplossing. Je kunt zelf bepalen waar, wanneer en hoe lang je werkt.

 

Verschillende manieren online werken

Er zijn veel verschillende manieren om online te werken. We laten het invullen van enquêtes en klikken op reclames even achterwege. Dit soort werk verdient vaak ontzettend slecht en kost een hele duit aan kostbare tijd. Daarnaast loop je ook nog eens risico om een virus op te lopen en daar zitten we natuurlijk al helemaal niet op te wachten.

 

Je kunt online geld verdienen met het schrijven van teksten. Je kunt bijvoorbeeld een eigen blog bijhouden. Je publiceert teksten over interesses die je hebt of over onderwerpen waar je veel verstand van hebt. Als je een leuke schrijfstijl hebt en je weet lezers aan je te binden, dan zullen zij terug komen op je blog. Het aantal lezers zal groeien. Je kunt ads op je blog plaatsen waar lezers op kunnen klikken. Je verdient dan per aangeklikte advertentie. Als het aantal lezers behoorlijk begint op te lopen, dan kan het zijn dat bedrijven je benaderen om voor hun een advertorial te schrijven. Ze vragen je bijvoorbeeld om een review over hun diensten of producten te schrijven. Hiermee verdien je geld.

 

Een andere manier van geld verdienen met het schrijven van teksten is om je aan te melden bij een website die contact legt tussen opdrachtgevers en auteurs. Je hebt dan je eigen online werkplek. Je kiest zelf een opdracht en je wordt betaald per woord. De opdrachtgever besluit zelf of de tekst acceptabel is en zal wel of niet tot betaling overgaan.

 

Er zijn nog vele andere manieren om online te werken. Dit waren slechts enkele voorbeelden. Het loont zeker de moeite om eens te gaan kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn.

computer-768608_640

Rate this post

Verstuur reactie