×

Stel bedrijfsdoelen op

Stel bedrijfsdoelen op

Je wilt met je bedrijf groeien. Je hebt het immers niet opgericht om te stagneren of te krimpen, maar je wilt verder. Om dat te realiseren moet je bedrijfsdoelen gaan opstellen. Wat wil je bereiken? Binnen welk tijdsbestek? Waarom wil je dat bereiken? Entarget-418917_640 als dat bereikt is, wat is dan je volgende doel? Over deze vragen moet je als ondernemer nadenken. Zonder doel weet je niet waar je naar toe werkt en is het eigenlijk vrij nutteloos om te werken. Jij en je medewerkers moeten hetzelfde doel voor ogen hebben.We begrijpen dat het lastig is om dit concreet te maken, maar je moet het toch proberen. Daarnaast zijn er handige methodes om dit bij te houden.

 

KPI Dashboard

Een handige en effectieve tool om je doelstellingen concreet te maken en om ze te meten is het KPI dashboard. KPI’s zijn eigenlijk succesmetingen en bewaken de kwaliteit van interne processen. Middels dit dashboard zie je precies waar je kansen en bedreigingen liggen. Waar laat je steken vallen en wat gaat er juist heel goed. Door middel van de KPI’s kun je op tijd bijspringen als het mis dreigt te gaan. Het is belangrijk dat je de KPI’s kan analyseren en op de juiste manier kunt interpreteren. Pas dan kun je op basis van deze gegevens beslissingen maken, veranderingen aanbrengen of verbeteringen doorvoeren. Maak de KPI’s altijd SMART: specifiek, meetbaar, acceptabel, realiseerbaar en tijdsgebonden.

 

Nut van KPI’s

De KPI’s geven je belangrijke informatie over je eigen bedrijf. Deze informatie moet je ten harte nemen en wat mee doen. Dit is je key to succes. Een middel om je bedrijf zo optimaal mogelijk in te richten. Je krijgt inzicht in de processen waar fouten worden gemaakt en die kun je dan nog op tijd bijschaven. Je haalt het maximale uit je bedrijf met behulp van de KPI’s. Het is wel belangrijk dat je deze op de juiste manier gebruikt en dat je de informatie op de juiste manier interpreteert.

Rate this post

Verstuur reactie