×

Succes met ICT Detachering

Succes met ICT Detachering

Binnen uw bedrijf wordt er binnenkort gestart met een speciaal IT project. Hierdoor heeft u tijdelijk behoefte aan extra, vakkundig ICT personeel. Het is echter lastiger dan u dacht om voor uw bedrijf de juiste ICT specialisten te vinden voor dit project. Het is voor het succes van het IT project echter wel cruciaal dat er extra personeel beschikbaar is. Herkent u zich in de bovenstaande situatie? Lees dan snel verder in de keuzes die u kunt maken om dit probleem op te lossen.

Eigen personeel werven

Om het probleem met het tekort aan vakkundig opgeleid ICT personeel op te lossen heeft u twee keuzes die u kunt maken. Beide keuzes dragen bij aan het succes van uw IT-project, maar beide keuzes hebben andere voor- en nadelen. Allereerst heeft u de keuze om door te gaan met de werving van nieuwe ICT´ers. Het voordeel hiervan is dat u in de toekomst door de werving van personeel over voldoende ICT specialisten beschikt om nieuwe IT-projecten op te kunnen pakken. De nadelen hiervan zijn dat de wervingskosten door het tekort aan goed opgeleide ICT specialisten in Nederland hoog zullen zijn en dat de contracten niet tijdelijk, maar permanent zijn. Wanneer u geen nieuwe IT-projecten heeft, zult u wel de personeelskosten moeten betalen, maar levert het extra ICT personeel u weinig tot niets op.

ICT detachering

De tweede keuze die u kunt maken is ICT detachering in Breda. Het grote voordeel van ICT detachering is dat u flexibel goed opgeleide ICT´ers kunt inhuren. De detacheerder en niet uw bedrijf is verantwoordelijk voor de opleiding en het functioneren van het gedetacheerde ICT personeel. Wanneer u gebruik maakt van ICT detachering heeft u tijdelijk een of meerdere ICT´ers met veel kennis en ervaring in dienst. Een ander voordeel van ICT detachering is dat wanneer het wat minder gaat met uw bedrijf u de gedetacheerde werknemers niet hoeft te ontslaan. De ICT detacheerder brengt de gedetacheerde werknemers bij een nieuw bedrijf onder. Tot slot hebben gedetacheerde ICT´ers een frisse kijk op uw onderneming. Hierdoor brengen zij nieuwe ideeën met zich mee. Dit is bevorderlijk voor uw bedrijf.

Wanneer kiezen voor ICT detachering?

U heeft net al een aantal voor- en nadelen kunnen lezen van zowel het werven van personeel als van ICT detachering. De grote vraag is nu wanneer u het beste kunt kiezen voor ICT detachering. De beste keuze is afhankelijk van de duur van het IT-project. ICT detachering is vaak de beste keuze bij kort lopende projecten. U heeft dan op de korte termijn extra vakkundig personeel die na de periode weer weggaat. Wanneer u blijvend een beroep wilt doen op de kennis van de gedetacheerde werknemer dan is ICT detachering niet de beste keuze. Wel kunt u vragen aan de gedetacheerde werknemer om kennis over te dragen aan uw eigen personeel om een blijvende kennisverbetering te bewerkstelligen. Hoe gaat u uw personeelsprobleem oplossen? Gaat u door met de selectieprocedure of besluit u om een beroep te gaan doen op ICT detachering?

Rate this post

Verstuur reactie