×

Tips om zakelijke energie te besparen

Tips om zakelijke energie te besparen

Vaak zijn maatregelen om energie te besparen alsnog duur, niet effectief of niet geschikt voor de situatie. Echter is dit niet altijd het geval.

Uit onderzoek blijkt dat slechts vier op de tien bedrijven zijn best doet om milieuvriendelijk te werk te gaan door voor duurzame energie van aanbieders als Gazprom Energy te kiezen. Toch vindt bijna tachtig procent het belangrijk om de invloed van bedrijfsprocessen op het milieu in de gaten te houden. Natuurlijk kun je ook energie besparen door zuinig te printen of minder plastic artikelen te gebruiken. In dit artikel worden een aantal tips gegeven.

 

Zuinig printen

Het is niet nodig om papierwerk uit te printen dat ook gewoon digitaal bekeken kan worden, Voorkom bijvoorbeeld ook dat hetzelfde rapport meerdere keren geprint wordt. Daarnaast bestaan er ook energiezuinige printers. Er bestaat zelfs een duurzaam lettertype. Dit lettertype gebruikt minder inkt per teken, maar is wel gewoon goed te lezen.

 

Lager plasticgebruik

Gebruik mokken en kopjes die je schoon kunt maken in een energiezuinige vaatwasser, in plaats van plastic bekertjes. Dit scheelt al snel een hoop afval.

 

TL-buizen

TL-verlichting kun je vervangen door led-verlichting. Dit is namelijk minder duur en veel efficiënter, gezien deze veel langer mee gaan.

 

Koeling en verwarming

Even de verwarming open draaien omdat het in de winter koud is kost al snel veel energie. Ook op het kantoor kan hierop bespaard worden. Zeker wanneer er sprake is van een ruimte waar de deuren geen tochtstrips hebben en er kieren langs de ramen lopen. Door de tocht tegen te gaan en ervoor te zorgen dat warme lucht niet naar buiten kan lekken, kan er al flink op de stookkosten bespaard worden.

In de zomer geldt dit natuurlijk ook. Door ramen en zonnewering dicht te houden wordt veel warmte al buiten gehouden. Ook kan het veel energie schelen om warme apparaten in een aparte ruimte te houden waar niet gekoeld hoeft te worden.

Rate this post

Verstuur reactie