×

Waarom een administratiekantoor?

Waarom een administratiekantoor?

Je bent een eigen ondernemer en hebt het al druk zat met je eigen zaakjes om je onderneming draaiende te houden. Een goede administratie bij houden kan arbeidsintensief werk zijn en het moet ook allemaal nog kloppen. Vooral als je er geen kaas van gegeten hebt gaat dit extra tijd kosten. Administratiekantoor JeBo Finance kan je hierbij helpen om alle zaken op orde te hebben en niet voor onverwachte tegenslagen komt te staan.

Je weet van te voren nooit of dat alles onder de streep groen uitkomt, met een administratiekantoor weet je in ieder geval dat het de goede of de slechte kant uitgaat. Daarnaast kunnen ze je waardevol advies leveren, om onnodige kosten uit de weg te ruimen. Zo zijn er nog meer werkzaamheden die een administratiekantoor uitvoert die er voor zorgen dat jij je kan richten op je core business.

Specialisme

Het woord administratie zegt het al waarover het gaat, zij zijn gespecialiseerd met alles wat te maken heeft met administratie, dit hoeft niet alleen financiële administratie te zijn, maar ook je goederenstroom of diensten die je levert, boekwerken en het op orde houden van je verdere administratie.

De grootte van je administratie ligt er ook maar net aan hoe groot je onderneming is en waaruit je diensten bestaan. Als je als kleine ondernemer, maar drie facturen per maand verstuurd is het niet noodzakelijk om hier een administratiekantoor voor in te schakelen. Wanneer je personeel in dienst hebt, belastingen moet doorberekenen, duurzame productiemiddelen aanschaft op de zaak, een kantoorpand huurt is het een andere zaak, omdat je rekening moet houden met verschillende aftrekposten en kosten die soms een stuk ingewikkelder zijn.

Kosten

Een administratiekantoor inhuren kost natuurlijk geld, maar zo’n kantoor huur je niet voor niets in om dit soort zaken uit te besteden. Uiteindelijk kan het je alleen maar een winst opleveren als je niet weet hoe je precies je belastingaangifte moet invullen, hiermee kan je veel geld terugkrijgen. Daarnaast win je hier ook tijd mee, omdat je je volledig kan richten op je eigen zaken.

Voor een eenmanszaak zonder personeel kan een ondernemer een kostenpost van rond de duizend tot vijftienhonderd euro verwachten. De kosten voor grotere ondernemingen kunnen heel erg verschillen aangezien er ook hele andere diensten worden verwacht. Een onderneming die veel zaken doet met het buitenland en verschillende belastingtarieven hanteert heeft diensten nodig die meer op wens moeten worden afgestemd.

Administratiekantoren kunnen enorm veel verschillende prijzen hanteren, het ene kantoor is goedkoper dan de andere, dit wil niet betekenen dat de zaken maar half worden afgemaakt. Het is dan wel zo dat daarvoor een tegenprestatie vereist is, zoals facturen aanleveren in een spreadsheet.

Advies

Vrijwel iedere onderneming heeft als doel om te blijven bestaan, te groeien en winst te maken. Waar een administratiekantoor nog meer bij kan helpen is advies geven over de huidige stand van zaken, maar ook over bedrijfsuitbreiding of als je als ondernemer van plan bent om personeel in te huren. Er moet worden gelet op een aantal zaken die voor jou van belang zijn, de kosten, wat voor personeel, de belastingdienst, enzovoort.

Als je wat meer inzicht wilt hebben over je liquiditeit van je onderneming over de uitgaven en inkomsten dan wordt er tussentijdse rapportages gegeven om te zien of dat je positieve kasstromen hebt voor als je van plan bent om privé opnames te doen.

Een administratiekantoor is voor vele zaken onmisbaar om een goed overzicht te krijgen over je administratie en ze zijn er niet alleen voor bedoeld om nietszeggende rapportages te sturen, maar ook voor advies kun je prima terecht.

 

Rate this post

Verstuur reactie