×

Waarom LED verlichting in de horeca?

Waarom LED verlichting in de horeca?

LED verlichting horecaJe hebt al jarenlang een horecazaak, maar je mist eigenlijk nog de finishing touch bij de inrichting. Het gebruik van meubelen is goed, de plaatsing in de zaak is voldoende alleen hier kan nog meer nadruk op worden gelegd door het gebruik van goede verlichting. Licht kan mede de sfeer in een horecagelegenheid flink verhogen als het maar op de juiste manier is geplaatst. Dit kan het beste worden gedaan door een professioneel bedrijf die daarin is gespecialiseerd, zij maken een lichtplan op maat voor elke ruimte, zodat alles is geoptimaliseerd.

Lange levensduur

Het is bekend dat horecagelegenheden ruime openingstijden hebben, waardoor lampen vaak lang aan staan. Halogeen- en gloeilampen hebben een redelijk lange levensduur, maar niet als ze 12 uur per dag staan te branden. Een gemiddelde gloeilamp gaat ongeveer 1000 branduren mee en een halogeenlamp gaat 3000 branduren mee voordat ze het beginnen te begeven. Spaarlampen en TL-buizen gaan al een stuk langer mee, maar zijn minder bevorderlijk voor de sfeer. Deze lampen gaan ongeveer 5000 à 10.000 branduren mee. Het is alom bekend dat LED verlichting het langste meegaat met een gemiddelde van 30.000 branduren, dit is al aanzienlijk langer. Het voordeel van een LED lamp is dat wanneer hij aan het einde van zijn branduren is, dat ze een stuk minder fel gaan schijnen. Als een LED lamp gemiddeld 8 uur per dag brandt, dan gaat zo’n lamp 10 jaar mee.

Wordt niet heet en brandveilig

De traditionele lampen worden erg warm als ze lang aan staan, dit heeft te maken dat het rendement van zo’n lamp enorm laag ligt. De lampen die worden voorzien van energie zetten 10% daarvan maar om in licht, de rest wordt omgezet in warmte. LED verlichting heeft als voordeel dat ze 80% van de energie omzetten in licht. En dit rendement wordt door de ontwikkelingen alleen nog meer meer verhoogd. LED verlichting is daarom ook een stuk beter voor de brandveiligheid in je zaak. Het kan altijd voor komen dat er brandgevaarlijke voorwerpen in de buurt komen.

Beter voor portemonnee

Gloeilampen worden tegenwoordig niet meer verkocht in Europa, helaas zijn er nog veel huizen en gebouwen die deze lampen nog hebben. Het zijn grote stroomvreters en deze worden gemerkt met een energielabel D, E of zelf G. Natuurlijk slecht voor de portemonnee. Daarom kunnen energiekosten worden gereduceerd met LED verlichting, deze verlichting krijgt vaak een energielabel A t/m A++. Ook zijn ze tot 60% zuiniger dan een spaarlamp, per lamp zou het u een besparing opleveren van 80%.

Meerdere toepassingen

Na vele jaren van onderzoek en ontwikkeling zijn er steeds meer toepassingen gekomen voor LED verlichting. Ze zijn in nagenoeg elke kleur te verkrijgen, je kunt ze in enorm veel armaturen kwijt en ze hoeven niet altijd te worden voorzien van een fitting. Er zijn daarom enorm veel mogelijkheden. De lichtechtheid is door de jaren heen 90% geworden, waardoor je heel veel kan combineren met toonkleuren en lichtintensiteiten, hiermee kan je makkelijk de sfeer verhogen in je horecazaak.

Dit zijn enkele voordelen die opgenoemd kunnen worden voor de plaatsing van LED verlichting in plaats van de traditionele lampen. Dit kan je in zekere zin een gezonde investering noemen voor in jouw horecazaak.

Rate this post

Verstuur reactie