×

Wat doet een administratief medewerker?

Wat doet een administratief medewerker?

administratieAls administratief medewerker werk je op de administratieve afdeling van een bedrijf. De werkzaamheden van een administratief medewerker bestaan uit 2 hoofdtaken:

Ondersteunende secretariële werkzaamheden

Je handelt als administratief medewerker allerlei vormen van communicatieve handelingen af. Hierdoor moet je beschikken over een perfecte Nederlandse taal kennis en dit zowel mondeling als schriftelijk kunnen toepassen. Je bent verantwoordelijk voor het actueel houden van het archief, je ondersteunt bij het verwerken van post en bevoegd voor het opstellen van standaard mails. Ook is het mogelijk dat de administratief medewerker verantwoordelijk is voor de ontvangst van bezoekers. De medewerker dient de bezoekers aan te sturen op de regels en procedures van het bedrijf.

Ondersteunende financieel administratieve werkzaamheden

De administratief medewerker is verantwoordelijk voor de ordeningen wat betreft boekingsstukken. Hierbij moet je denken aan facturen, afschriften van de bank et cetera. De verantwoordelijk bestaat uit het controleren of de afschrijvingen en facturen op de juiste wijze zijn toegepast.

Vereisten

Voor het uitvoeren van administratieve werkzaamheden is het vereist een diploma te hebben van:

  • Secretarieel medewerker niveau 2

  • Telefonist / receptionist niveau 2

  • Bedrijfsadministratief medewerker niveau 2

Bij het afronden van niveau 2 of 3 is het vereist een referentie niveau te hebben van 2F voor Nederlands en rekenen. Bij het afronden van niveau 4 is een referentie niveau vereist van 3F voor Nederlands en rekenen.

salaris-administratieMaandsalaris

Een beginnend administratief medewerker heeft een starterssalaris van gemiddeld 1700 euro bruto per maand. Met 10 jaar werkervaring zal het bruto salaris gemiddeld zo’n 2400 euro zijn. Dit zal wel opleidingsafhankelijk zijn. Want een startende hbo’er zal vanzelfsprekend meer verdienen dan een startende mbo’er. Het gemiddeld aantal uur wat wordt gewerkt in dienstverband als een administratief medewerker is 34 uur per week.

Wil jij een opleiding volgen als administratief medewerker, kijk dan voor meer informatie op http://www.fabiusopleidingen.nl/administratief-medewerker/

 

Rate this post

Verstuur reactie