×

Werk aan de winkel

Werk aan de winkel

WinkelstraatDe financiële crisis is langzaam maar zeker zichzelf aan het herstellen, dat merken we. Ruim 90%van de huishoudens gaan erop vooruit. Daarmee hebben verschillende instellingen ook de koopkracht berekend, deze stijgt met ongeveer 3%, huishoudens verdienen meer en houden meer geld over. Dit betekent voor winkeliers dat zij meer uit de kast moeten trekken om de consumenten naar hun winkel te lokken. De grootste vijanden van winkeliers met een fysieke winkel zijn de webshops die vele klanten wegplukken. Naast het feit dat winkelen in de stad aantrekkelijker moet worden, moeten winkeliers er mede voor zorgen dat het winkelen in de stad meer voordelen heeft ten opzichte van online shoppen.

Hiervoor zijn enkele factoren die meespelen om het shoppen in de stad aantrekkelijker te maken. Echter spelen er ook factoren mee die niet beheersbaar zijn, dat heeft te maken met de gemeentelijke belastingen en parkeergelden. Waar kunnen winkeliers aan werken om het wel aantrekkelijker te maken voor het winkelende publiek.

Klant is koning

“Klant is koning” is al een oude uitspraak, maar dit geldt anno 2016 nog steeds. Het is een onderdeel van de customer journey. Het gaat erom dat je klanten centraal stelt boven alleen maar je eigen belangen. Klantvriendelijkheid van het personeel, probleemoplossend denken en creatief zijn met de wensen en behoeften van de klant zijn een paar van de aspecten die meespelen. Wanneer je een advies geeft aan klanten is het belangrijk om ze te attenderen op

bij verkoopt, zodat klanten met een tevreden en voldoen gevoel de winkel verlaten. Wellicht wek je hierdoor ook de verborgen verlangens van de klant. Zorg dat je je vaste klanten blijft houden, want nieuwe klanten werven is uiteindelijk moeilijker en duurder dan vaste klanten behouden.

Winkelinrichting

Wanneer een klant een winkel inloopt moet er een soort wauw-factor ontstaan, de interesse moet worden gewekt waardoor de klant aandachtig gaat zoeken in de rekken naar een interessant product. Ook onderdeel van de customer journey. Zorg dat de topstukken van het assortiment door de winkel verspreid staan, zodat ze langer door de winkel lopen om te zoeken naar het gewenste product. Het is ook belangrijk dat je regelmatig wisselt van de plaatsing van producten, zodat zowel vaste en nieuwe klanten een idee krijgen dat er een ander assortiment is.

Volgen van marktbewegingen

Niet alleen de inrichting speelt een rol bij de customer journey. Het gaat er ook om dat je klanten naar je winkel toe trekt. Dat is een belangrijke factor die ook meespeelt. Dit kan je doen door een standaard etalage met poppen te vullen, maar waarom niet een keer totaal iets anders. Gebruik van digital signage is enorm toegenomen, informatie op schermen waarmee de aandacht kan worden gewekt, vooral bewegende beelden spelen een grote rol om interesse te wekken bij de mens. Qyn laat zo de collectie zien van modellen die jouw producten dragen. Totaal iets nieuws en verfrissends en zeer gemoderniseerd. Winkeliers die meegroeien met de huidige maatschappij zijn een must om een succesformule te creëren. Wie vast blijft houden aan zijn oude bedrijfsvoering, merkt na verloop van tijd dat er een groot gat ontstaat ten opzichte van andere winkeliers die wel meedoen aan de marktbewegingen.

Marketing

Maak een budget vrij voor nieuwere vormen van marketing, ook onderdeel van de bewegingen op de markt, het betekent niet dat je de traditionele vormen van marketing de rug toe moet keren. Een combinatie van internet marketing en de traditionele vormen zijn belangrijk in de huidige maatschappij. Wees actief op social media, een website, adverteren op internet zijn in grote lijnen de manieren waaruit je ook extra omzet kan behalen.

Rate this post

Verstuur reactie